Zirkonyum Diş Kaplama Uygulaması Nedir?

Klasik porselen köprü ve protezlerin alt yapısı olan gri metal yerine uygulanan bir uygulamadır. Beyaz renkte bir alışımdır.

Zirkonyum Diş Tercih Edilmesinin Nedenleri?

Zirkonyum kaplama daha çok estetik amaçlı uygulanmaktadır. Beyazlatma yöntemleri ile sonuç alınamayan ileri düzey renk değişimlerinin tedavisinde çarpık ve dönük dişlerde, yapısı bozulmuş eski dolgularda, implant üstü protezlerde ve gülüş estetiği amaçlı tercih edilmektedir.

Avantajları Nelerdir?

  • Işık geçirgenliği özelliği ile tıpkı normal dişlerde olduğu gibi doğal bir görüntü yakalanmaktadır.
  • Klasik porselen kaplamanın alt yapısı metal, dişlerde opak bir görüntü yaratmaktadır. Bu da dişlerde cansız ve yapay bir görüntüye sebebiyet verir.
  • Zirkonyum diş dokusu ile uyumlu bir malzemedir. Yanlış fırçalama sebebi ile diş eti çekilecek olursa estetik olarak kötü bir görüntü yaratmaz.
  • Yapısında metal bulunmadığından alerjiye de neden olmaz
  • Tat değişikliği yapması ya da kokuya sebebiyet vermesi mümkün değildir.
  • Pürüzsüz ve kaygan yapısı sayesinde plak birikimi görülmez.
  • Çay, kahve, sigara gibi etkenlerden etkilenmez.

Zirkonyum Kaplama Nasıl Uygulanır?

Diş, metal destekli kaplamada olduğu gibi küçültülür. Diş eti sağlıklı duruma geldiğinde, özel ölçülerle ve ağza uygun kaşıklarla hassas bir şekilde ölçü alınır. Laboratuvar ortamında, dişe en uygun renkte zirkonyum alt yapısı ve üzerine de porselen üst yapısı işlenerek klinik ortamda dişe uyumu sağlanır. Son aşamasında ise özel yapıştırıcılar ile dişe tamamen adaptasyon edilmesi sağlanır. Kişi kendi doğal dişinden ayırt etmeden kullanabilir.

 

Tedavi Ne Kadar sürede Sonuçlanır?

Bu uygulama, diş etleri sorunsuz olan kişilerde 1 haftada tamamlanmaktadır. Kişinin beğenisine göre ya da hekim ile hastanın memnuniyetleri görülene kadar birkaç prova ile devam ettirilebilir.

İÇERİĞİ PAYLAŞ

Menü