Gömülü Diş Tedavi Ameliyatı Nasıl Uygulanır?

  1. Anasayfa
  2. Blog
  3. Gömülü Diş Tedavi Ameliyatı Nasıl Uygulanır?

Gömülü Diş Tedavi Ameliyatı Nasıl Uygulanır? Hakkındaki sorularınız için Dent41 Kliniğini takip edebilirsiniz. 

Gömülü Diş Nedir ve Nasıl Tedavi Edilir? 

Gömülü ya da gömük diş ağızda çıkma vakti gelmiş olmasına rağmen çıkmamış olan dişlere denir. Dişlerin tamamen çene kemiği üzerinde olabileceği gibi üzerinde sadece yumuşak bir yapının olması da mümkündür. Yani yeterince yer olmadığı için çıkmayan dişlerin yanında yanlış yön, yanlış pozisyon ve yanlış konumda çıkmaya çalışan dişlerdir. Dişlerin bir kısmının görülüp bir kısmının ise diş eti içinde kalmasına da yarı gömülü dişler denir.  

Gömülü dişler hastanın estetiği ve fonksiyonunu etkileyecek bir bölgede olması durumunda mutlaka ortodontik açıdan değerlendirilmeli ve gerekiyorsa ortodontik tedaviler uygulanmalıdır. Bu sayede estetik ve fonksiyonel problemler ortadan kalkarken gömülü dişin de ortaya çıkaracağı problemler engellenmiş olur. Eğer gömülü diş ortodontik işlemlerle tedavi edilemiyorsa alternatif tedaviler düşünülebilir. Dişin cerrahi yöntemle çekilmesi ya da belli aralıklarla takip edilmek şartıyla yerinde bırakılması bu alternatifler arasında bulunmaktadır. 

Gömülü Diş Tedavi Ameliyatı Nasıl Uygulanır? Konusunda en etkili çözümler için sizler ile iletişime geçmek isteriz. Detaylı sorularınızı Dent41 Kliniğimize yöneltebilirsiniz. Konu hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz. 

Gömülü Diş Ameliyatı Sonrası Neler Yapılmalı? 

Ameliyattan sonra çekilen dişin üstüne pamukla tampon yapılır. Bu sayede kanın pıhtılaşması ve durması sağlanır. Hasta yaklaşık yarım saat süre boyunca pamukla tampona devam etmelidir. Mümkün oldukça 24 saat süresince çalkalama ve tükürme işlemi yapılmamalıdır. Ödem ihtimaline karşı buz kompresi yapılmalıdır. Ameliyat sonrası alkol, sigara tüketimi durdurulmalıdır. Asitli sıcak ve acı gıdalardan uzak durulmalıdır. 

Gömülü diş ameliyatı sonrası ağız hijyeni konusuna daha çok özen gösterilmelidir. Hekim tarafından ilaç önerildiyse aksatılmadan kullanılmalıdır. Verilen ilaçlar sadece geçici birer çözümdür. Sürekli antibiyotik kullanımının ağrının ötelenmesi sağlayabilmesi yanında birkaç sorunla da karşımıza çıkabilir. Bu sebeple gömülü diş sorunu yaşayan kişilerin en kısa sürede hekime görünmesi tavsiye edilir. Bu sayede ileride oluşabilecek sorunları önceden engellemiş oluruz. Siz de ağzınızı hareket ettirdiğinizde ağrı hissediyorsanız Dent41 Kliniğimize gelip muayene olmanızı öneririz. 

Gömülü Diş Tedavi Ameliyatı Nasıl Uygulanır? Hakkında daha detaylı bilgi almak için iletişim sayfamızı ziyaret ediniz. 

Bizi sosyal medyadan takip edebilirsiniz.

Menü