Kompozit Dolgu Nedir? Hakkında bilgi almak için bizleri takip edin.

Diş Dolgusu Nedir?

Diş dolgusu, çürümüş, kırılmış ya da çatlamış olan dişlerin çeşitli materyallerle restore edilmesidir. Madde kaybına uğramış dişlerin fonksiyonlarını yerine getirmesi amaçlanmaktadır. Çürük doku ilerlemeden uygulanan bu yöntem, dişi tamamen kaybetmenin önüne geçer.

Diş Dolgusu Nasıl Yapılır?

Öncelikle çürüyen dişin temizlenmesi gerekir. Çürükten ve artıklardan temizlendikten sonra diş dolgusu uygulaması gerçekleştirilmektedir. Ancak bu aşamadan önce hastanın herhangi bir acı ya da ağrı hissetmemesi için lokal anestezi işlemi gerçekleştirilir. Lokal anestezi ile sadece müdahale edilecek bölgenin uyuşması amaçlanmaktadır.

Dolayısıyla hangi dolgu materyali tercih edilmiş olursa olsun, hasta açısından bu işlemin gayet konforlu bir süreç eşliğinde tamamlanmaktadır. Gerekli temizliğin yapılmasının ardından dişte bir boşluk kalır. Çürüyen, hasar gören ya da kırılan dişteki bu boşluğun dişin yapısına ve gerçek formuna uygun bir şekilde doldurulması gerekir.

Kompozit Dolgu Nedir? Hakkında bilgi almak için sayfamızı ziyaret edin.

Komposit Dolgular

Kompozit dolgu, dişle aynı renkte olan ve ışınla sertleştirilen dolgulardır. Diş üzerine özel bir yapıştırıcı ile uygulanır. Özellikle estetik açıdan şık ve uygun fiyatlı olmasından dolayı çok sık tercih edilmektedir. Ön ve arka bölgeler için ayrı tipleri bulunmaktadır. Ön bölgeye uygulanan dolgu estetik dolgu olarak da bilinmektedir. Ağızdaki bütün dişlere kolayca uygulanmaktadır. Kompozit dolgular porselen dolgu kadar dayanıklı değildir. Çay, kahve gibi boya ajanları içeren maddelerden dolayı zamanla renk değişimi olabilmektedir. İyi bir cila ile Kompozit dolguları uzun yıllar kırılmadan kullanabilirsiniz.

Diş Dolgusu Sonrası Ağrı ve Acı Duyulur Mu?

Dolgu işlemi uygulandıktan sonra diş etinde ve dişte meydana gelen sızlama şeklinde ağrı bir süre için normal kabul edilmektedir. Ayrıca sıcak ve soğuk etkenlerle hassasiyet meydana gelmesi de yine bir süre için olası bir durumdur. Fakat kendiliğinden bir etkene uğramadan ağrı veya zonklama var ise mutlaka diş hekimi ile iletişime geçilmesi gerekmektedir.

Kompozit Dolgu Nedir? Hakkında bilgi almak için bizler ile iletişime geçebilirsiniz. Bizleri sosyal medyadan takip edebilirsiniz.

Menü