Lamine Kaplama Diş Sağlığına Zarar Verir mi?

  1. Anasayfa
  2. Blog
  3. Lamine Kaplama Diş Sağlığına Zarar Verir mi?

Lamine Kaplama Diş Sağlığına Zarar Verir mi?

Lamine dişler gülüş estetiğini iyileştirip aynı zamanda da dişlerin ön yüzeyini yapıştıran ve kişiye özel olarak üretilen ince kaplamalara denir. Diş hekimleri bu tedaviyi tanımlarken diş lensi benzetmesi yapar. Bu nedenle de diş lensi olarak da anılır. İlk olarak lamine kaplamayı keşfedip uygulayan ve 1983 yılında ABD’ de ortaya çıkmaktadır. Estetik diş hekimliği Hollywood Gülümsemesinin dünyaya yayılması aşamasında büyük bir rol oynayıp lamine diş tedavisi bugün 41 DENT kliniğimiz de mevcut olmaktadır. Lamine tedavilerde dişteki bulunan gerekli küçültme işlemleri de alta bulunan diş rengini açıp çarpık bir hale getirdikten sonra pozisyon ve rengini belirlemektedir.

Lamine tedavilerde dişte uygulanması gereken küçültme işlemi ve aynı zamanda da alttaki diş renginin hali ve çarpıklık oranında da pozisyonu ve formuna göre belirlenmektedir. Üretilen kabuk kısmı çok inceyse dişin ön kısmında bulunan ön yüzeyleri hacimsel olarak büyümektedir. iç kısımdaki boyun artış miktarı ise pozitif bir etki oluşturup küçük ve arkada olan dişlerde iri ve dış taraftaki kötü bir görünüme neden olur.

Lamine Kaplama Diş Sağlığına Zarar Verir mi?

Lamine kaplama çeşitleri üçe ayrılmaktadır.

  1. Yaprak Porselen Diş
  2. Kompozit Lamina
  3. Yaprak Zirkonyum(yaprak porselen)

Yaprak Porselen gülüş tasarımında yaygın olarak kullanılabilmekte olup en estetik açıdan kaplama türüdür. Yaprak diş olarak da denilen bu porselen türleri yaklaşık olarak 0,2 ve 0,6mm kalınlığında olmaktadır. Hazırda bulunan kaplama dişlerin ön yüzeyini yapıştırılarak pek çok kozmetik halde diş kusurunu başarıyla kapatmaktadır.

Lamine Dişlerin Avantajları

Uzun ömürlü ve dayanıklıdırlar.

Parlak olan yüzeylere leke tutmama ve kolay temizlenebilme özelliği vardır.

Diş problemi yaşayan hastalar çoğunlukla porselen kaplama şeklinde uygulanır. Diş kaplamaları ikiye ayrılmaktadır. Metal destekli veya Metal desteksiz. Daha estetik bir gülüş için hastalarda diş hekimleri de daha estetik tedavi yaklaşımları içerisindedir. Bu estetik ihtiyaçlar, diş hekimliğin de daha estetik olan zirkonyum kaplama alt yapı dişleri daha sık kullanılmasına gündeme getirir. Zirkonyum diş kaplamanın ışık geçirgenliği metal destekli olan kaplamalara göre daha fazla olması nedeniyle diş etlerinde koyu bir tabaka oluşturmaz. Metal kaplama dişlerde beklenen diş eti kenarlarından siyah renk yansıması gibi sorunlarla karşılaşmazsınız. Şeffaf ve doğal görünüm elde edilmiş olunur. Zirkonyum kaplama sigara veya başka nedenler ile oluşan lekeleri en aza indirgeyip ağız kokusuna yol açmaz. Ağızda tat değişikline neden olmaz.

Lamine Kaplama Diş Sağlığına Zarar Verir mi? Daha fazla bilgi için bizi takip edebilir ya da bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Menü