Periodontitis Nedir? Hakkındaki sorularınız için Dent41 Klinik’imizi takip edebilirsiniz. 

Periodontitis Nedir?

Gingivit diş etlerinin kızarıp şişmesine yol açan ve dokuya hassaslık gelmesine sebep olan diş fırçasına veya diş iplerine temas sonrası kanayan diş eti rahatsızlığına denir. Diş eti iltihabı olarak da geçer.

Periodontitis Nedir?

Diş etleri sağlıklı olduklarında soluk mercan rengine benzer ve sıkı kıvamlıdır. Diş eti iltihabı varsa diş etleri diş etleri kenarları şişkinlik ve dişin formunda bozukluk ve rengin kırmızı veya mor renge dönüşmesidir. Ayrıca ağızda koku oluşumuna ağız içi kanamaya meydana getirir. Tedavi edilmezse eğer kemiklerde zarar görür.

Periodontitis Nedir?

Diş eti hastalığı ve Diş çekilmesi olarak da bilinen dişlerin çevresindeki yumuşak olan dokuya zarar verip eğer tedavi edilmezse de bireyin diş kemiklerini etkileyen ciddi bir diş eti problemidir. Diş eti çekilmesi dişlerin gevşeyip şekillerinin bozulmasına yol açar ve diş kaybına neden olur. Yaygın olarak görünmesine rağmen tedavisi olan bir durumdur ve büyük ölçüde önlenilebilir. Genellikle bu sorunun nedeni ağız temizliği ve bakımının kötü yapılmasıdır.

 

Dişler İnsan hayatında büyük bir öneme sahiptir. Eğer dişlerimize düzgün bakmazsak kişilerin hayatını ciddi anlamda olumsuz etkileyebilir. Dişin çürümesi için 3 etken vardır: Hassas bir diş yüzeyi, yiyecek artıkları, bunların parçalanmasına ve asit oluşumuna yol açacak mikroorganizmalardır.

Dişler düzenli fırçalanır ve bakımlarına dikkat edilirse diş çürüğü oluşmaz.

Ağız ve diş sağlığı kişilerin genel sağlığını etkileyen  önemli bir faktördür. Yapılan araştırmalara göre ağız ve diş bakımını ihmal eden kişilerin daha mutsuz ve psikolojik yönden daha olumsuz oldukları ayrıca özgüven düşüklüğü yaşadıkları ispatlanmıştır.  Ağız ve diş sağlığı için günlük rutinler mutlaka tekrarlanmalı dişler fırçalanmalı, diş ipi kullanılmalı ve diş hekimine altı ayda bir kontrole gidilmelidir.  Ancak tüm bu bakımlar yapılsa da bazen diş hastalıkları ortaya çıkabilmektedir. Diş hastalıkları genetik veya çevresel faktörler ile ortaya çıkabilmektedir. Diş  hastalıklarının  birçok farklı çeşidi olduğu gibi birçok ta farklı tedavi yöntemi kullanılmaktadır. Nasıl her birimiz birimizden faklı isek tedavi de kullanılacak yöntemler de birbirinden farklıdır.

Diş Hastalıklarının Başlıca Sebepleri diş kayıplarına sebep olan  sindirim sistemimize kadar olumsuz etkilerini gösteren, genel sağlık problemlerine doğrudan zemin hazırlayan diş eti problemlerinin başlıca faktörleri bakteriyel diş plağı, stres, hormonel ilaçlar ve vitamin eksikliğidir.

Diş ve Diş Eti hastalıkları ağızda biriken bakterilerin diş minesinde oluşturduğu plaktan meydana gelmektedir.  Yetersiz diş bakımı ve fırçalama plak oluşumuna neden olan başlıca nedenlerdendir. Polikliniğimizde görevli  personellerimiz Hijyenik bir ortamda tedavilerinizin uygulanması amacı ile gün içinde sürekli olarak dezanfekte işlemi uygulamaktadır. Görevli hekimlerimiz tedavi sonrasında nelere dikkat etmeniz gerektiğini ve ağız ve diş sağlığınız konusunda nelerden kaçınmanız gerektiğini sizlere detaylı bir şekilde iletmektedir.

Ağız ve diş sağlığı için; kişisel olarak mutlaka günde iki kez dişlerimizi fırçalamamız gerekmektedir. Ağız sağlığının en önemli faktörlerinden biri diş fırçalamaktır. Altı ayda bir profesyonel hekim kontrolü yapılması da başlıca faktörlerden bir tanesidir.

Gelişen teknolojiyi yakından takip eden merkezimizde Hastalarımızın memnuniyeti öncelikli olarak amacımızdır.

Dent41 alanının en uzman diş hekimleri ile birlikte daha sağlıklı ve daha güzel gülüşleriniz için her zaman yanınızdadır.

Hakkımızda  detaylı bilgi için.

Bizi sosyal medyadan takip edin:)

Menü