Protetik Diş Tedavisi Neden Yapılır

  1. Anasayfa
  2. Blog
  3. Protetik Diş Tedavisi Neden Yapılır

Protetik Diş Tedavisi Neden Yapılır Protetik Diş Tedavisi Nedir

Dişler İnsan hayatında büyük bir öneme sahiptir.Eğer dişlerimize düzgün bakmazsak kişilerin hayatını ciddi anlamda olumsuz etkileyebilir. Dişin çürümesi için 3 etken vardır: Hasas bir diş yüzeyi, yiyecek artıkları, bunların parçalanmasına ve asit oluşumuna yol açacak mikroorganizmalardır.
Dişler düzenli fırçalanır ve bakımlarına dikkat edilirse diş çürüğü oluşmaz.
Protetik Diş Tedavisi Nedir Protetik Diş Tedavisi Neden Yapılır
Dişler kaybediltikten sonra ağız içi dokularının yeniden oluşturarak hastaya kaybedilen estetik ve fonksiyonları yeniden kazandırmaya amaçlamaktadır.Yeterli diş dokusu desteği bulunmayan ve düzenlenemeyecek büyüklükte madde kaybı yaşayan dişlere dişin bir bölümünü içine alan inley, onley restorasyonlar veya dişin tamamı küçültülerek kuron restorasyonu yapılabilmektedir,birden çok diş eksikliği durumunda ise boşluk olan iki taraftaki dişlerin küçültülmesi sonucu destek olarak kullanıldığı protezler köprü protezleridir. Protetik Diş Tedavisi Nedir Protetik Diş Tedavisi Neden Yapılır
Zirkonyum Restoranlar:Yüksek dirence ve güce sahip,estetik restorasyonlardır.Zirkonyum oksitin diş rengine yakın bir materyal olmasıda kuvvetler karşısında normal diş kadar dayanaklı olması gerekir

Empress kuronlar;metal veya zirkonyum oksit gibi alt yapı materyali olan tamamı seramikten oluşan ışık geçirgenliği oldukça iyi olan restorasyonlara denir.
Laminate Restorasyonlar:Dişlerdeki renk form sekil boyut bozukluklarının tedavi etmek için diş yüzeyinin aşınması sonucu elde edilen porselenlerin ise yapıştırılması ile elde edilen doğal dişe benzer yapıya denir.

Çene Yüz Protezleri Nedir?
Doğumsal sorunlar travmalar veya tümör cerahhisinden sonra oluşan protetik olarak tedavi etmek oldukça güçtür.Çene yüz protezş bu hastaların estetik ve fonksiyon açısından tedavi edilmesini sağlamaktadır.
Gece plağı: uyku esnasında dişlerin sıkılması ve gıcırdatılması sonucunda doğal dişlerde ve çene ekleminde oluşabilecek olumsuz durumları ortadan kaldırmak amacıyla yapılan şeffaf plaklardır.
Lamine Diş Kaplama Nedir
Diş üzerindeki törpüleme ile kaplama yapılan bir türdür.Sağlam dişde bulunan ve ince bir tabaka olaan bu kaplama türü,dişteki bir törpülleme yapıldığı zaman en koruyucu protez uygulamasıdır.
Tedavi esnasında yapılacak olan törpülleme adımında lokal anestezi verdikten sonra herhangi bir acı hissedilmez.Kaplama yapılacak olan diş işlem yapılacak dişin durumuna göre tedavi süresi değişiklik gösterebilir.3 seansta kaplama işlemi halollur.
Lamine diş kaplama diş üzerindeki ince bir törpülleme yöntemidir.Kolay kolay aşınmaz ve dişe zarar vermez.Tedavi süresi gayet kısadır.Lamine diş kaplama ayrıca bakım istemez günlük ağız bakımı yapmanız yeterli olacaktır.Çok sert ve asitli besinlerin tüketilmemesi lazım aynı zamanda sıcak ve soguk besinler lamine kaplamaya iyi gelmez
Zirkonyum Kaplama Nedir
Diş kaplamaları,metal içerenler ve metal içermeyenler olarak temelde iki gruba ayrılır.
zirkonyum dioksit olanlar metal içermezler.Zirkonyum özel fırınlarda Oksijenle birleşerek seramiğe dönüştürülür ve diş kaplama malzemesi olarak kullanılır.Avantajları bakımından son yıllarda popülerdir.Gennelikle estetik ve beyaz gülüşe sahip olmak isteyen kişiler tarafından tercih edilir. Gennelikle ön dişlerde kullanılır.
Isıya dayanıklı yapısı nedeni ile sıcak-soğuk geçirgenliğine karşı duyarlı bir yapısı vardır.Diş hasasiyetine önleyen minarelleri bulundurur.Işık geçirgenliği ise oldukca iyidir.Tat alma duygusuna ise asla zarar vermez. Oldukça sağlamdır.

Protetik Diş Tedavisi Neden Yapılır Daha fazla bilgi için bizi takip edebilir ya da bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Menü